Bosky, parťák pre cestovateľov

Plánovanie jarných výletov a letných dovoleniek je tu. Ako sa správne na tieto cesty pripraviť a zbaliť? Každý, kto už pár výletov zažil, vie, že je dôležité myslieť na pohodlnosť, ľahkosť a praktickosť. Či už ide o ľahký batoh či to, čo batoh obsahuje, alebo o pohodlné topánky. Napríklad Bosky sú ľahké, nezaberú veľa miesta, a hlavne nájdu svoje využitie všade – na pláži, na túre aj v meste. Alebo napríklad pri ceste okolo sveta.

Slávek Král za posledných viac než 9 rokov dvakrát obišiel svet stopom a na každom kontinentu strávil minimálne pol roka. Nepotrebuje veľa peňazí – cestuje len stopom, kempuje a často pracuje ako dobrovoľník. Stopom prešiel vyše 300 000 km v 86 krajinách sveta a 21 štátoch v USA. Napísal knihu Stopárov sprievodca zemeguľou a je zapísaný v knihe rekordov za najväčšiu vzdialenosť prejdenú autostopom. A práve Bosky budú súčasťou ďalších Slávkových dobrodružstiev.

 

„Rád nosím barefooty, a to všade – nielen pri cestovaní a na turistiku, ale aj do mesta, práce alebo na krátke prechádzky. Preto sa stali Bosky mojím najlepším parťákom. Najväčšiu radosť z nich zažívam pri viacdenných prechodoch v prírode „naťažko“. Prečo „naťažko“? Pretože zatiaľ nedokážem ísť „naľahko“, na týždenný výlet mávam batoh s váhou okolo 12 kg, ktorý obsahuje jedlo, veci na kempovanie, techniku a granuly pre psíky. I s takou záťažou sa mi s Boskami chodí skvele. Korene a malé kamienky, ktoré by mohli byť problémom, vidím skôr ako výhodu, pretože sa tak cítim viac v prírode a užívam si jej článkovitosť. Extrémom bol pre mňa prechod Malej Fatry, kde sa na niektorých úsekoch ide po skalách, a Bosky prekvapili tým, ako dobre držia. Šmýkajú sa menej než klasické topánky, pretože sa zachytávajú o malé výstupky kameňov. Ďalšou výhodou je rýchle schnutie, takže ranná rosa alebo preskakovanie potôčkov nie je problémom. Rozdiel od klasických topánok vnímam hlavne v hmotnosti. Bosky sú oveľa ľahšie – keď sa z nich prezúvam do klasických topánok, tak vnímam, že všetky sú naraz oproti nim hrozne ťažké. Preto, keď môžem, obujem sa do Bosiek. Teraz v zime ich používam oveľa menej, ale kamaráti mi odporučili používať ponožky z ovčej vlny alebo sa neustále pohybovať. Tak sa teším na budúcu zimu, keď tieto rady vyskúšam,“ hovorí svoje skúsenosti cestovateľ Slávek Král.

Ľudské nohy sú prispôsobené chodiť bosky a nepotrebujú žiadnu oporu, preto dlhodobé nosenie úzkych alebo stiahnutých topánok môže mať pre nohy nežiaduce dôsledky. Bosky patria k barefoot topánkam, ktoré tieto problémy nespôsobujú. Myslime na naše zdravie a pohodlie nielen pri cestovaní. Choďme Bosky!

Lucie Makovská

Zľava 5 % pre Klub Machrov

Pridaj sa do Klubu Machrov jednoduchou registráciou. Členstvo je zadarmo a obratom získaš okrem zľavy aj ďalšie výhody.

30 dní na vrátenie a výmenu
Doprava zadarmo pri vrátení tovaru
Prioritná reklamácia do 15 dní
Registruj sa

Mohlo by vás ešte zaujímať

Na vlastnej koži

Salvadory do leta aj zimy

Jar ani leto síce ešte nie je, ale užívam si pravidelné prechádzky a výlety aj teraz v zime. A rovnako ako v lete vytiahnem Salvadory, v zime na nich rozhodne nepadá prach.
Prečítať
Na vlastnej koži

Tepláky aj mimo domu

Je zaujímavé, ako je teraz trendom chodiť v teplákových súpravách aj mimo domu. Ľudia si na to počas covidu dosť zvykli a už to tak zostalo.
Prečítať
Na vlastnej koži

Ako v papučiach

Pracujem v IT podpore, takže toho v práci zas toľko nenachodím. Ale aj tak trávim v týchto topánkach celý deň a cením, aké sú pohodlné. Pripadám si v nich ako v papučiach.
Prečítať

Zľava 5 % pre Klub Machrov

Pridaj sa do Klubu Machrov jednoduchou registráciou. Členstvo je zdarma a obratom získaš okrem zľavy aj ďalšie výhody.

30 dní na vrátenie a výmenu

Doprava zdarma pri vrátení tovaru

Prioritné vyriešenie reklamácie do 15 dní

Zákaznícka podpora

Otváracie hodiny

Po – Pi: 8.00 – 15.00

Tel. číslo