Treková a turistická obuv Terenno High

Ako si vybrať obuv na turistiku?

Turistika nie je len o chôdzi – je to cesta za poznaním, oddychom a výzvou. Obuv, ktorú si vyberieš, rozhodne o tom, či si aj po niekoľkých hodinách budeš užívať každý krok, alebo preklínať každý kameň na ceste.

Poďme sa pozrieť na to, ako si vybrať obuv, ktorá ti bude slúžiť a nezradí ťa.

Treková a turistická obuv Terenno High

Terén a výber obuvi

Turistická obuv sa líši podľa typu aktivity. Máš ľahké turistické topánky na nenáročné výlety, trekové topánky do náročnejšieho terénu a potom máte turistické topánky, ktoré sú robustné , ideálne členkové a pripravené na všetko. U nás nájdeš všetko od ľahkých modelov Recado XTR O2 Low až po odolné modely Hombre High.

Ako vybrať tie správne topánky na tvoju aktivitu?

Najskôr si polož otázku, kam sa chystáš. Jednoduché výlety? Model Camos Low ti zaručí pohodlie a flexibilitu, je ľahký a pohodlný. Do hôr? Potom skús model Terenno Green High, ktorý ti poskytne potrebnú podporu a ochranu.

Kľúčové vlastnosti, na ktoré se zamerať

Pri výbere obuvi je dôležité sa zamerať na niekoľko kľúčových vlastností: pohodlie, funkčnosť, odolnosť, vodeodolnosť a priedušnosť. Napríklad náš model Peak je ideálnou kombináciou týchto vlastností a to všetko v modernom dizajne.

Materiály a technológie

Rozhodujúci je výber správneho materiálu a technológie. Podrážky Vibram ponúkajú vynikajúcu trakciu, zatiaľ čo membrány REGI-TEX poskytujú neviditeľný štít v topánkach.

Ako si vybrať obuv podľa náročnosti výpravy?

Treková obuv Peak Green High

Pre turistov, ktorí si chcú užiť pohodový deň v prírode

Pokiaľ tvoje turistické výlety nie sú príliš namáhavé, obuv Recado XTR O2 Low sú ideálne pre tých, ktorí hľadajú pohodlie a nechcú so sebou ťahať  zbytočne ťažké topánky.

Pre vášnivých turistov, ktorí milujú výzvy

Si ten typ, ktorý rád skúša náročnejší terén? Potom potrebuješ obuv, ktorá ti poskytne podporu, ochranu a stabilitu. Niečo ako Terenno Green High – dodajú ti istotu pri každom kroku, aj keď to nebude práve prechádzka ružovým sadom.

Pre tých, ktorí si užívajú turistiku na maximum

Ak ťa čaká viacdňová túra alebo náročný horský trek, potrebuješ obuv, ktorá s tebou udrží krok. Topánky, ktoré sú pripravené na dážď, blato, skaly a všetko medzi tým. Práve na to sú určené topánky Peak Green High alebo Filipo XTR O2 High, ktoré ti ponúknu všetko, čo potrebuješ na dlhé výlety.

Ako si vybrať obuv podľa náročnosti výletu?

Správna starostlivosť o trekovú a outdoorovú obuv je kľúčová pre jej dlhodobú životnosť. Pravidelné čistenie, impregnácia a ošetrovanie sú základ. Na čistenie používajte šetrné prostriedky určené na ošetrovanie obuvi, odporúčame jemný čistiaci prípravok Profi Care. Na impregnáciu nubukovej kože používaj Profi Waterstop, ľahký impregnačný sprej, ktorý chráni obuv a zároveň zachováva vlastnosti membrány. Obuv sa ti odvďačí dlhou životnosťou.

Treková obuv Terenno Black High

Pamätaj, že kľúčom k nezabudnuteľnému zážitku je správna obuv. Vyber si obuv, ktorá ti bude partnerom pri každom dobrodružstve. Obuv, ktorá ti umožní ísť ďalej, za hranice lesov, riek a morí na miesta, kde už slnko nesvieti. A umožnia ti vychutnať si každý okamih na ceste.

Tak čo, macher, si pripravený vyraziť na výlet so správnou obuvou?

Náš tip: Aj keď máš top trekovú obuv, nezabudni si na viacdňové výlety pribaliť ľahké ponožky alebo sandále. Vaše nohy sa ti poďakujú, keď v kempe vymeníš ťažké topánky za niečo ľahšie.

Zľava 5 % pre Klub Machrov

Pridaj sa do Klubu Machrov jednoduchou registráciou. Členstvo je zadarmo a obratom získaš okrem zľavy aj ďalšie výhody.

30 dní na vrátenie a výmenu
Doprava zadarmo pri vrátení tovaru
Prioritná reklamácia do 15 dní
Registruj sa

Zľava 5 % pre Klub Machrov

Pridaj sa do Klubu Machrov jednoduchou registráciou. Členstvo je zdarma a obratom získaš okrem zľavy aj ďalšie výhody.

30 dní na vrátenie a výmenu

Doprava zdarma pri vrátení tovaru

Prioritné vyriešenie reklamácie do 15 dní

Zákaznícka podpora

Otváracie hodiny

Po – Pi: 8.00 – 15.00

Tel. číslo